Att skapa en slogan

Jag skapade min wordpress-blogg för ett drygt år sedan, men hade aldrig riktigt tid att sätta mig in i hur den fungerade förrän i förra veckan (några gamla inlägg vittnar om det) .
Det var då som jag upptäckte att det stod att jag helst skulle skriva en slogan på bloggen som kortfattat, men träffande beskrev vad bloggen handlade om.
Min gamla slogan (även om jag nog såg det mer som ett namn eller en rubrik) var:
Fortunetelling and storytelling. När jag skapade bloggen hade jag från början en vision av att kombinera flera intressen här: spådomskonst och shamanism med skriftligt och muntligt berättande (jag hade strax innan jag skapade den haft en hemsida med mina egna paranormala erfarenheter), men efter att ha skrivit noveller (och har numera fått flera publicerade) de senaste åren så ska den mer bli författarhemsida.

Men vilken slogan skulle jag ha?
Författare? Novellist och storyteller? (Kan jag ens kalla mig storyteller då jag inte har berättat något muntligt inför en publik på över tre år, trots att jag har utbildning?)
Ett tag funderade jag på att behålla den gamla sloganen, med motiveringen: att spådomskonst och historieberättande har mycket gemensamt; att det handlar om att finna historierna (om än på lite olika sätt)som finns runtomkring oss och inom oss.
Efter ett visst funderande kom jag fram till att jag nog skulle byta i alla fall, men, som sagt, till vad?
Det gällde att finna något passande som inkorporerade allt det som jag tycker kännetecknar mig som berättare, både vad gäller muntligt likväl som skriftligt berättande. I huvudet stöttes och blöttes olika förslag, men inget kändes riktigt bra.
Till sist, i morse, efter att ha hört James Herriots boktitel: All Creatures great and small (Den svenska titeln var I Vår Herres hage) mala, gång på gång inne i huvudet, kom jag på en som kändes perfekt!
Den går så här: All Kinds of Stories -Short but Great!
Här fick jag plats med att jag föredrar att skriva noveller och muntligt berättande framför längre historier samt att jag inte har någon favoritgenre utan lika gärna skriver humor som science fiction, socialrealistiskt som skräck. En del historier som jag har skrivit har säkert varit cross-overs också.
Jag funderade på om jag skulle översätta den till svenska, men det lät inte riktigt lika bra, så den lär få förbli på engelska.

Naturligtvis kommer Jante att morra, och sloganen ger mig en hel del att leva upp till.
Men det får jag ta! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s