Tidsoptimism och sista-minuten-skrivande

I flera månader har jag känt till vilka skrivtävlingar som är aktuella och deras deadines. Ändå sitter jag här och försöker skriva klart flera noveller på bara några dagar.

Nu har det i och för sig varit fråga om både åska och värme, och naturligtvis även en del annat här i livet som man måste göra, men det är bara att konstatera att jag inte är någon skrivrobot och att planeringen inte har fungerat som det var tänkt.

Så en tävling får inget bidrag från mig till månadsskiftet, men den idén kan jag skicka till en annan tävling med senare deadline.

Men faktum är att jag är en tidsoptimist och tror att jag ska orka att hinna skriva mycket mer än vad jag gör, vilket kan bli problematiskt särskilt när det kommer till korrläsning och omskrivningar inför en deadline, där sedan lagt kort kommer att gälla.

Men sånt är livet, antar jag. Om jag ska tro andra författare och skribenter så verkar det vara ganska vanligt att man inte blir klar tills tävlingstider ibland går ut, oavsett skäl.
Samtidigt är det som så att inget man skriver är förgäves. Det mesta kan, eventuellt efter en del omskrivningar, visa sig vara användbart i något sammanhang.

Så var det dags att jobba vidare! Ha en skön måndag alla! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s