Dagens gästbloggare: Amalia Vilde!

Jag är glad och stolt att kunna presentera min första gästbloggare: Amalia Vilde!
Vi lärde känna varandra då vi båda deltog i Kapitel 1:s erotiska novelltävling Fångad av lustsom pågick 2013. Hennes erotiska noveller imponerar stort på mig för hon får till texter som är smakfulla, samtidigt som de är mycket upphetsande!
Med de orden lämnar jag över ordet till Amalia!

Att verka i det fördolda

Hej, jag heter Amalia Vilde. Eller … nej, det gör jag inte. Jag heter faktiskt inte Amalia Vilde utan jag heter … Och det är det som är grejen. Personen bakom namnet är en svensk författare. Amalia Vilde är också författare. Egentligen en och samma person. Men ändå två personer.

Och varför väljer man att skriva under ett annat namn än sitt eget? Svaren på den frågan kan vara lika enkel som svår. Kanske är man så hårt förknippad med en viss genre att det blir svårt att ge ut något helt annat under sitt vanliga namn? Kanske vill man skriva i många olika genrers och väljer att särskilja dem åt med olika författarnamn? Kanske skriver man i en genre där man inte vill röja sin identitet för att skydda sitt privatliv med arbete och familj? Kanske har man ett annat, högst personligt, skäl att använda pseudonym?

Hur är det då i mitt fall? För mig handlar det till störst del om att skydda mitt privatliv med arbete och familj. Jag skriver också under mitt ”riktiga” namn. Helt andra saker. Så till viss del handlar det också om att jag vill särskilja mitt författarskap.

En genre som väcker många känslor och ibland skapar debatt med höga vågor är Erotik-genren. Jag skriver noveller i just den här genren. Noveller som är väldigt detaljerade när det kommer till själva erotiken. Inga stängda sovrumsdörrar, inga hintar om vad som eventuellt kan ha skett därinne medan du som läsare står utanför och väntar på att dörren ska öppnas igen. Istället får du följa med in och veta exakt vad som händer och sker. Många uppskattar att få följa med in i sovrummet – många gör det inte. Många talar också gärna om vad de tycker, oavsett om de tillhör första eller andra kategorin. Här finns den stora anledningen till att Amalia Vilde finns.

Vissa som skriver under pseudonym väljer att inte ha den hemlig. Andra väljer att hålla sambandet hemligt, kanske av orsaker som jag nämnde tidigare i inlägget. En av Sveriges mest uppmärksammade erotikförfattare är Clara Jonsson. En hemlig pseudonym. Hon fick frågan en gång om det inte kändes konstigt att inte kunna ta åt sig äran för det man skriver. Det är ju pseudonymen som får all uppmärksamhet. Själv har jag inte upplevt någon sådant, men å andra sidan är inte Amalia Vilde lika stor som Clara Jonsson. Än!

Mina noveller blir, liksom Claras, köpta, lånade, betygsatta och recenserade. Hittills har jag inte upplevt att det inte är ”jag” som får äran. Även om det står Amalia Vilde på framsidan, så är det ju ”jag” som är Amalia Vilde. Kanske blir det skillnad när man som Clara, slår igenom och blir uppmärksammad på bred front?

Men allvarligt talat. Hur smart är det egentligen att skriva under ett annat namn? Ett namn som ingen har hört talas om, som är helt ny i en bransch som är stenhård att slå sig fram i – även om du gör det under ditt rätta namn, och då har förmånen att kunna använda dig av hela ditt kontaktnät? Vilket du inte kan göra när du skriver under en hemlig pseudonym. Men det finns förstås alltid några som vet …

Tack, Ylwa, för att jag fick gästa din blogg!

Ett jättestort tack också till alla som köpt, lånat, läst, betygsatt och recenserat ”Superbia” och ”Adonis”. Följ bloggen för att inte missa några uppdateringar nu när tredje novellen är under konstruktion.

/Amalia 🙂

Du hittar Amalia Vildes blogg på:
http://amaliavilde.wordpress.com

ADOn_omslag-149x200

5 reaktioner på ”Dagens gästbloggare: Amalia Vilde!

  1. Ping: Idag gästbloggar jag hos … | Amalia Vilde Författare

  2. Intressant inlägg! Min tanke med att skriva under pseudonym var för att särskilja de olika genrerna jag skriver i, men jag märker att jag mer och mer glider in i samma fack, så i höst ”kommer jag ut”, men jag tror redan att många har listat ut vem jag är egentligen är 🙂
    Ser fram emot din tredje novell, Amalia!

  3. Ping: Tankar, funderingar och åsikter … | Amalia Vilde Författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s