Stort tack för att du gästade min blogg, Amalia!

Jag vill tacka Amalia Vilde för hennes intressanta gästblogg i fredags!
Att skriva under pseudonym har sina för-och nackdelar, som synes. Jag tillhör dem som ännu inte har lyckats lista ut varken Amalia Vildes eller Iza Melody Frosts sanna identiteter (även om jag har några gissningar, men hur kvalificerade dessa är har jag ingen som helst aning om). Inte heller vet jag vem som döljer sig bakom pseudonymen Clara Jonsson. Så det är alltså ingen idé att försöka pumpa mig på information! 😉
Själv försökte jag mig också på att skriva under pseudonym förra året, men valde den inte så internationellt gångbara pseudonymen Mary-Linda (okej, början var kanske inte så illa) Månhjort. (I och för sig kanske det var passande för prickar och ringar över bokstäver brukar visst uppfattas som ‘snuskigt’ på vissa språk.)
Det som finns kvar av den pseudonymen är nu en novell i antologin Översinnlig njutning och den mejladress som jag använder på den här bloggen mlmoondeer18[at]gmail.com. Jag orkade inte riktigt hålla isär två skrivaridentiteter så mot slutet så var det ganska många som visste att det var jag som låg bakom den pseudonymen i vilket fall, och då försvinner liksom själva idén med att skriva under annat namn.
Sedan var det också en krav från Kapitel 1 förlag att om ens novell blev en av vinnarna i Fångad av lust så var man tvungen att gå ut med sitt eget namn för att få vara med i antologin. Jag valde då att gå ut med sanningen redan inför finalen.
Men jag har ju också turen att ha ett ganska vanligt namn, trots allt. Det finns hundratals som heter samma som jag, till och med en annan mer etablerad författare (något som även det har för-och nackdelar givetvis)!

Jag hoppas att Amalia gärna återkommer fler gånger som gästbloggare!

Nu önskar jag er alla en skön söndag!

PS. Glöm inte bort att rösta idag!

3 reaktioner på ”Stort tack för att du gästade min blogg, Amalia!

  1. Jag förstår dilemmat med att hålla isär olika författaridentiteter, Ylwa! Känner lite detsamma och eftersom jag nu glider in i samma genrer iaf så kan jag lika gärna berätta tänkte jag. Så om ni inte är säkra på vem jag är så får ni veta inom några veckor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s