Boktips!

Boktips!

Det har nu gått några veckor sedan jag läste Simona Ahrnstedts De skandalösa, men det har varit mycket skrivande och annat på gång. Men nu kommer boktipset i alla fall!

Året är 1685 och det är stormaktstid i Sverige. Det är en tid då det är viktigt att spela sin sociala roll och att veta sin plats i rangordningen.
Den ogifta Magdalena Svärd bor tillsammans med sin jungfru Beata i en lägenhet högst upp i ett hus i ett regnigt Stockholm. Taket läcker och Magdalena har tvingats att sälja det mesta av det lilla arv hon har fått efter sina föräldrar. Men när nöden är som störst knackar det på dörren och hon får ett erbjudande om att bli sällskapsdam (”förkläde”) åt den unga friherrinnan Venus Dag och Natt. Denna har blivit inbjuden till slottet Wadenstierna där greve Gabriel Gripklo ska välja sig en brud. Magdalena och Beata reser dit. Under ett strövtåg inne på slottet råkar Magdalena gå in i ett sovrum där hon bakom sängens förhängen finner en bunden och berusad man. När hon ska hjälpa honom loss lyckas han reta upp henne så mycket att hon lämnar honom kvar, fortfarande bunden.
Naturligtvis visar det sig att mannen i sängen inte är någon annan än självaste greve Gabriel Gripklo, och snart tar en kärlekshistoria med många vändningar sin början!

Även om jag har tyckt om hennes båda tidigare böcker Överenskommelser och Betvingade så är nog den här boken min favorit av de böcker som hon hittills har givit ut! Den rappa dialogen mellan Magdalena och Gabriel får mig att skratta många gånger, men här finns också några rörande scener. Simona Ahrnstedts romankaraktärer ger liv åt en tidsperiod som inte har intresserat mig så mycket tidigare, inte i jämförelse med en del andra epoker i alla fall.
Som vanligt är hennes erotiska scener lagom detaljerade och eggande. 😉

Mitt betyg blir: YYYYY

Jag ser fram emot att få läsa hennes fjärde bok En enda natt!

En reaktion på ”Boktips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s