80 romaner i helgen

Det är några dagar sedan jag gjorde något inlägg här, och om någon tror att rubriken handlar om att jag hade möjlighet att bege mig till Bok-och biblioteksmässan (eller ska ordningen vara tvärtom?) i Göteborg så är det tyvärr fel. Jag hade ingen möjlighet att åka dit, men hoppas givetvis på nästa år!

Nej, i stället handlar det om att jag i lördags besökte Magasinet, Linghems egen second hand nere vid järnvägsstationen. De hade höstmarknad och halva priset på allt därinne. De bjöd på fika och jag fyndade lite grann (som vanligt). Jag köpte en bok om hur man bakade pizza, en bok om Lars Molin alias ”Lasse-Maja” och så en seriebok som hette ”80 romaner för dig som har bråttom” av Henrik Lange. (De tar i normala fall 5 kr för en pocket, men den här dagen blev det 2:50!)
Varje bok har ett uppslag. På vänstra sidan står korta fakta om författaren, ofta bara namn och mellan vilka år hen levde, men ibland läggs lite mer fakta till som att en liten gris har fått en pratbubbla under faktan där det står att George Orwell också skrev ”Djurfarmen.” På den högra sidan berättas hela historien på fyra serierutor. Den första rutan består av ett slags omslag så egentligen berättas hela bokens innehåll på bara tre serierutor. Jag har inte läst alla de 80 romaner som författaren återberättar, men i de fall där jag har läst boken är han ofta klockren och jag får många skratt under den timme som det tog mig att läsa igenom den. (Och han bekräftar mina misstankar i många fall där jag inte har läst boken.)
Mina favoriter är ”Bibeln”(som väl strikt talat inte är en roman egentligen) och Per Anders Fogelströms ”Mina drömmars stad”!

Mitt betyg är: YYYY

I övrigt köpte jag en lite kantstött, men söt tjej av nordamerikanskt ursprungsfolk. Hon har stått därnere de senaste gångerna som jag har varit där. Nu står hon i min bokhylla istället( 5 kr). Och så köpte jag ett halsband med en fågel, antagligen en duva. Eller kanske det är en ängel det ska föreställa? 2:50 också.
Jag hittade en stor grytlapp där också (troligen aldrig använd). 2:50. Bra ställe för små plånböcker med andra ord. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s