Lagen om attraktion

Ser du stjärnan i det blå?
Allt du önskar kan du få

Rubriken kanske kan få läsaren att tro att det här inlägget kommer att handla om erotik om en känner till att jag har skrivit några erotiska noveller, men det handlar om något helt annat, nämligen det som kallas attraktionslagen eller karma. Många böcker som har kommit ut och kurser som intresserade har kunnat gå har handlat om lagen om attraktion de senaste åren. Och kanske är det Attraktionslagen som åsyftas i den kända gamla visan ovan, även om det begreppet inte användes på den tiden.
Förenklat förklarat går det hela ut på att det du sänder ut är det som kommer tillbaka till dig. Goda och kärleksfulla tankars utstrålning är dock starkare än onda och hatiska, sägs det.
Till sin hjälp för att nå sina mål ska man använda affirmationer där man tänker kärleksfullt om sig själv och sin omgivning. Det verkar lätt, men är betydligt svårare än vad det låter, för annars kunde vi ju ha skapat en paradisisk tillvara för länge sedan här på jorden.
Så, om man fokuserar på det en önskar sig så bör det alltså förverkligas, förr eller senare?
Det gör det faktiskt också, förvånansvärt ofta, för många. Jag själv har tillhört de där korkade människorna som har försökt att förverkliga sina drömmar, istället för att … bara drömma. Och det är då en ibland upptäcker att det inte alls var det som en hade tänkt sig att det skulle vara. Kanske inte sämre, men inte heller bättre än i fantasin. Följaktligen så bör en tänka sig för vad en önskar sig eftersom det är en stor risk att önskningen faktiskt slår in. Många gånger har jag då börjat mitt sökande någon annanstans, testat något nytt och annorlunda.
En annan sak är också att när en har uppnått ett mål så blir det liksom ett vakuum i tillvaron, och då är det dags att försöka hitta ett nytt mål.
I några års tid har en dröm varit att få vinna Månadens novell på Kapitel 1. I februari 2014 blev drömmen sann när min novell Affirmanation vann! Ironiskt nog så är det en satir i lite dariofosk anda om just attraktionslagen och de populära uppfattningar om den som har spridits i samhället, trängt in även på Arbetsförmedlingens kurser, i media och många andra ställen.

Om du inte har läst den än så finns den att läsa på:
http://www.kapitel1.se/ylwa-karlsson/affirmanation

Efter den vinsten kom nästa mål: att vinna en extern tävling. Det tog bara någon dryg månad och så vann jag Melker förlags vampyrnovelltävling med novellen Nattlek. Jag blev naturligtvis jätteglad, men kände hur kraven på mig höjdes. Det gick inte att skriva för att det var kul längre, och jag vågade inte experimentera med texterna lika mycket som jag hade gjort året innan. Helt plötsligt började jag bli ett varumärke och det gällde att prestera på topp hela tiden. Energin försvann iväg och under några månader blev det mesta jag skrev inte alls bra. Texterna var ofärdiga, minst sagt. Det var först efter sommarens slut som det vände i och med att En kopp te med extra allt kom med i Över en fika och Den andra tvillingen lyckades komma på en hedrande delad andraplats i Månadens novell i september. Sedan följde några bakslag med andra texter fram tills att Vinterväg kom med i Melker förlags julkalender.
I det stora hela har det varit ett bra skrivarår för mig, även om jag inte kan låta bli att jämföra med de av mina skrivarvänner som har haft ännu större framgång under året än vad jag har haft. Sedan tänker jag att jag ändå har vunnit några tävlingar och fått texter publicerade av förlag, något som är de flesta skrivande människors högsta dröm. Jag skrev min första riktiga novell för bara drygt två år sedan, och som författare blir en aldrig heller fullärd. Jag lär av mina misstag och skriver vidare.

Jag tänkte avsluta det här inlägget med ett indirekt boktips för den som känner för att testa på om och hur attraktionslagen fungerar. För en dryg vecka sedan hittade jag Bärbel Mohrs Övningsbok för kunder hos kosmos i min lokala secondhandbutik. Jag har för några år sedan läst två av hennes andra böcker Kund hos kosmos och Reklamation till kosmos. Jag tycker hon skriver lite roligare än vad Rhonda Byrne, författaren till The Secret-böckerna gör.
Om jag har några nyårslöften inför 2015?
Det får vi se imorgon! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s