En trög början på det nya året

Idag har jag bildligt talat skrynklat ihop några utkast till två novelltävlingar som har deadline idag och gett upp. Jag får inte till dem och hjärnan vägrar lägga i någon växel alls. Det går inte att tvinga fram den kreativa sidan hur jag än försöker, utan tyvärr går jag tydligen totalt i baklås istället av pressen som jag lägger på mig själv.
Jag har haft månader på mig att skriva dessa noveller, men det har varit många olika andra saker som har påverkat att det inte blev något klart.
Brist på inspiration har det i alla fall inte varit fråga om, snarare att jag har velat för mycket vilket får till resultat att jag splittrar upp min energi. Och jag lovade mig själv att i år göra någon form av prioriteringsordning vad gäller novelltävlingar, vilket inte har fungerat så bra tydligen. Jag har lovat mig själv mer kvalitet och mindre kvantitet också (för de flesta noveller behöver en viss bearbetning för att bra).
Men det är svårt med alla dessa idéer som pockar på att bli skrivna. Vilken borde jag börja med? Vilken är bäst? När inget eller mycket litet är skrivet så är det omöjligt att svara på de frågorna.
Därför avstår jag nu de här novelltävlingarna och fokuserar på en av de som har deadline om några veckor istället. Ett av utkasten jag påbörjade till en av de novelltävlingar jag avstår från idag borde kunna bli bra att utgå från till den.
Sedan har vi problemet med att de flesta arrangörer av olika former av skrivtävlingar lägger sina deadlines kring månadsskiften eller i mitten av månaden. Det är sällan det finns undantag från det, även om det förekommer. Det gör att det lätt grötar ihop sig och jag har alltid haft svårt att hålla flera bollar i luften (kanske i det här fallet pennor eller tangentbord) i luften samtidigt.
Jag tillhör dem som behöver fokusera på en sak i taget, inte jonglera med flera samtidigt.

Fast innan jag kan börja med den så måste jag först ta itu med en massa andra saker som förhoppningsvis kan ge mig lite arbetsro också. Livet består inte bara av att skriva och läsa, även om jag ibland önskar att det vore så. 😉
Saker pockar på som inte bör skjutas upp alltför länge, helst inte alls. Igår blev inget skrivet heller då jag var tvungen att göra andra saker som inte kunde skjutas på. Även de bästa planeringar brukar kunna spricka på grund av livets oförutsägbarhet.

Om jag inte minns fel så lovade jag mig själv att skriva mer ”eget” i år, det vill säga inte vara med i så många skrivtävlingar som förra året. Januari skulle vara undantaget från det och det har inte blivit riktigt en så god start på skrivaråret 2015 som jag hade önskat när nu även det spricker.

Men sånt är livet ibland. Ett löfte håller jag i alla fall till mig själv genom att jag avstår från de här novelltävlingarna, nämligen att enbart skicka iväg noveller som känns färdiga och som jag är nöjd med(hundraprocentigt nöjd blir en väl aldrig i och för sig, men tillräckligt).
Och det gör att det ändå inte känns som ett så stort misslyckande utan mer som ett steg i rätt riktning!
Det är alltid något! 🙂

IMG0018A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s