Boktips!

Boktips!

Jag kommer inte ihåg om jag tidigare har lagt upp det här boktipset tidigare här (eller på någon av mina numera nedlagda hemsidor) eller om jag bara har nämnt det på Facebook någon gång.
I vart fall så är mitt boktips idag två böcker av samma författare nämligen Gatukatten Bob och Mitt liv med Bob av James Bowen.

James Bowen är en före detta missbrukare i London. Han försörjer sig som gatumusiker samtidigt som han försöker bli drogfri. En dag sitter det en skadad röd kattunge på mattan utanför dörren till en av de andra lägenheterna. James tycker synd om kattungen, men hoppas att ägaren snart ska ta hand om den. Men den sitter fortfarande kvar nästa gång han går ut och när det har gått några dagar ringer James på och undrar när han som bor i lägenheten ska ta hand om sin katt. Mannen svarar att det inte är hans katt och slår igen dörren. James, som lever ur hand i mun på de få ören som han kan få ihop som gatumusiker förbarmar sig ändå över kattungen och ser till att den får vård. Eftersökningarna ger inget resultat: kattungen tycks inte ha någon ägare. Han bestämmer sig till sist för att ta hand om den tills den blir frisk, sedan ska han släppa den fri igen. Men Bob har bestämt sig: han och James hör ihop och snart följer Bob James till jobbet som gatumusikant varje dag. Tillvaron på Londons gator är tuff för både katter och människor och de går igenom många svårigheter tillsammans, men de ger inte upp. Och de har alltid varandra! 🙂

Det här är en sann feel-goodhistoria! En riktig Askungesaga om en man och hans mycket speciella katt!
Den första boken om Bob och James, Gatukatten Bob, finns med på årets bokrea och om man har missat den så har man nu chansen att köpa den till ett extra bra pris!

För den som vill följa Bob och James så har de konton på både Twitter och Facebook.

http://www.twitter.com/streetcatbob
http://www.facebook.com/streetcatbob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s