Detox

Detox. Avgiftning. Rening. Ordet brukar väl mest förknippas med fasta och mystiska örtmediciner som sägs rena kroppen från diverse avfall och gifter. Och det är på sätt och vis vad jag gör för tillfället. Hittills i år har jag bara skickat in bidrag till två novelltävlingar. Men jag hade planer på betydligt fler. Men då blir jag alltför uppsplittrad och vet inte riktigt var jag ska börja, vilket ibland leder till en form av handlingsförlamning inte olik den som drabbade åsnan som sägs ha svultit ihjäl mellan två hötappar eftersom den inte kunde bestämma sig för vilken hötapp som den skulle börja äta på.

Så därför försöker jag nu vara mer selektiv vad gäller tävlingar som jag tänker delta i. För varje novelltävling eller liknande jag hittar måste jag nu fråga mig om jag faktiskt har tid (för jag har ett mer omfattande skrivprojekt på gång samt eventuellt en annan sak) att skriva ett bidrag. Det kommer att bli svårt, mycket svårare än att sluta röka (vilket jag gjorde för drygt 3,5 år sedan) eller att bli vegetarian(som jag blev för snart 27 år sedan). Men jag ska klara det! Det finns en begränsning för hur mycket jag klarar av att skriva under min livstid, och även författare kan bli utbrända (och det skulle vara trist att bli det). Författande ska vara roligt och utmanande -inte ske som på löpande band.

Det finns dock ingen anledning till oro för de av er som går in här för att leta efter tips på olika aktuella skrivtävlingar av olika slag. Jag ska försöka hålla mig à jour vad gäller det ändå. Jag tänker bara vara mer restriktiv vad gäller mitt eget deltagande framöver.

En reaktion på ”Detox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s