Boktips!

Jag köpte Rhonda Nelsons Sista uppdraget på bokrean på secondhanden på midsommardagen och läste ut den nu imorse.
Romanen ingår i Harlequins Lust-serie och den svenska utgåvan kom 2007.
Författaren Rhonda Nelson lyckas förena igenkännande humor med erotik på ett mycket bra sätt. Många som har provat på att skriva erotik, oavsett om det har varit fråga om ett helt verk inom genren eller en erotisk scen i en roman vet hur svårt det är att finna rätt ton och inte minst rätt ordval. Det är en svår balansgång och fel ord på fel plats kan göra texten endera för vulgär eller för tam. Författaren har här valt de lite mer vetenskapliga benämningarna på könsorganen (utom på ett ställe) vilket känns lite i försiktigaste laget, men ändå är ganska passande. Sexscenerna är inte lika detaljerade som i 50 nyanser-serien till exempel, något som faktiskt egentligen känns ganska skönt om jag ska vara ärlig. Könsrollerna är ganska traditionella, men Audrey är i alla fall ingen hämmad oskuld utan en kvinna som vågar ta initiativ (även om Jamie är mer aktiv än vad hon är vad gäller sex).
Men så är det ju ofta med romaner och noveller inom romantikgenren, liksom att det ska vara ett lyckligt slut. Det är en del av överenskommelsen mellan författaren och läsaren, vilket gör den här formen av texter till stor del förutsägbara. Författaren skulle kunna ha gjort en betydligt mörkare historia om hon så velat då elementen till det finns på plats.
Romanen är väldigt amerikansk på många sätt, kanske beroende på att temat är män i uniform och bland annat handlar om före detta kommandosoldaten Jamie Flanagan. Jamie är en riktig casanova, och det är just hans förmåga att förföra kvinnor som gör att han av sitt förbands överste får ett specialuppdrag: att få dennes barnbarn, Audrey, att inte gifta sig med sin egocentrerade pojkvän Derrick. Tanken är att Jamie ska locka bort henne från pojkvännen, men inte ta steget fullt ut, något morfadern gör fullkomligt klart för honom redan från början. Frågan är om Jamie kan stå emot Audreys skönhet och empati …

Mitt betyg blir:

YYYY

IMG0346A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s