Skräcknovelltävling hos Popup Publishing

I min inkorg hittade jag följande tips på novelltävling med skräcktema från Eva Ullerud http://skrivarlyan.ullerud.nu:

Popup Publishing har startat en skräcknovelltävling som ska resultera i en antologi med titeln På denna grund vi bygga.

Den här novelltävlingen har en hel del mycket specifika krav så det gäller att läsa på ordentligt innan man skickar in sitt bidrag.

Utdrag ur informatioen på Popup Publishings hemsida:

”På denna grund vi bygga” är en novelltävling som handlar om ett hus där berättelser om skräck, thriller och mörk spänning samlas. Vi har skapat ett hus med rötter från 1600-talet och låter dig som deltar skapa din egen berättelse om fasor och mörka ting som hänt huset och dess ägare.

Alla författare får en gemensam beskrivning av ett hus som är centrum för berättelsen. Själva novellen kan utspela sig i husets närhet eller någon annanstans, men huset självt ska vara fokus för berättelsen. Skapa din egen mörka historia om huset vid åsen, där något ont vakat i 400 år. Gemensamma riktlinjer gör att alla ska kunna skriva fritt men ändå respektera varandras historier. Några av er kommer säkert välja andra tidsepoker och det går också bra inom ramen för riktlinjerna.

Novellerna som kommer in bedöms först av förlaget så att de följt reglerna nedan och därefter litterärt av en jury vars beslut kan inte överklagas. De noveller som kvalificerar sig för boken kommer sedan arbetas igenom med redaktör inför publicering. För er som varit med tidigare i ”Bakom Masken” och ”Steampunksagor” är det här en fortsättning där vi höjer nivån ett eller två snäpp, både i ambition, utförande och krav på novellernas litterära höjd.

Regler för berättelsen

Ladda ner prospekt som PDFDin novell måste ha huset som en central del i berättelsen. Den måste inte utspela sig i huset (det kan t.ex. vara ett par som flytt därifrån och är på väg någonstans eller utspela sig på ett mäklarkontor, ett samtal i en bar eller vad som helst), men berättelsens fokus ska kopplas till platsen, till huset norr om åsen.

Novellerna ska utspela sig i vår värld, men får innehålla enstaka övernaturliga element, men får inte vara fantasy- eller scifi-noveller eller innehålla element av tidsresor – varje berättelse ska utspela sig i en specifik tid.

Vi vill att alla noveller har en mörk ton. Om du tänker feelgood, fast tvärtom, så är du rätt så nära sanningen. Skräck, thriller eller mörka spänningsberättelser är vad vi letar efter.

Du får inte förstöra huset i din berättelse. Inga totalbränder eller bombningar. Likaså får du inte skapa berättelser som gör att huset byggs om eller byggs ut på ett sätt som förändrar själva byggnaden. Ett trädäck, en gäststuga eller liknande går bra, för den kan försvinna – men huset i sig måste bestå så att alla författare får samma förutsättningar.

Du får inte heller ge en ”definitiv” beskrivning av vad det är som en gång började den mörka cykeln av skräck. Du får gärna göra förklaringar till varför just din berättelse uppstått och spekulera om husets tidiga historia med kopplingar du själv väljer, men inte skriva in något som blir en absolut sanning och därmed låser upp andra författare i deras kreativa stil.

Allt som inte är beskrivet om Huset i det här dokumentet är upp till dig som skriver. Titta gärna på länken över var vi tänker oss att det ligger.

Du får lov att skriva historiskt, men vi ser gärna en tonvikt på nutidsberättelser och berättelser från andra halvan av 1900-talet och framåt. Om du skriver om en historisk tidsepok får den inte utspela sig innan 1800 och den måste vara väl förankrad i sin egen tidsanda.

När du lämnar in din novell

Din berättelse får vara max 25 000 tecken inkl blanksteg. Inlämning ska ske med 1,5 radavstånd. När du lämnar in, ange också när i tiden din berättelse utspelar sig. Det är bra om din tidsepok ger lite utrymme att spela på och inte är tvingande till en för snäv tidsram. ”Sent 70-tal” är en perfekt avgränsning. Allting efter år 2005 kan beskrivas bara som ”nutid”. Anledningen är att novellerna som antas kommer ordnas kronologiskt i den slutliga produkten. Deadline för novellerna är den 1 september 2015 och när du skickar in, fyll också i det kontaktformulär som finns på http://www.popuppublishing.se.

Utöver detta finns husets historia beskriven i grova drag, geografiskt läge, planlösning med mera.
Läs mer här:
http://popuppublishing.se/novelltavling/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s