Bokhamster

Huset är fullt av böcker; gamla, nya, fakta och fiktion. En del av dem är lästa, men de flesta är nog olästa och en del kanske kommer att förbli det för resten av mitt liv.
Utöver alla dessa inköpta och fådda böcker så har jag också en liten hög med låneböcker från biblioteket och eftersom de har en ‘deadline’ så prioriteras läsning av dem först. Jag läser sällan en bok i taget utan har flera på gång. När bokmärkena tar slut så skaffar jag nya!
Men jag tror att jag ska dra ner på låneböcker ett tag framöver och försöka läsa alla de böcker som jag har vunnit det senaste dryga året. För presentkortet jag vann i vampyrnovelltävlingen köpte jag bland annat Joyce Carol Oates De fördömda som jag bara har hunnit läsa inledningen av. Det känns som om det är dags att läsa den snart nu.
Jag har inte heller hunnit läsa Ronnie G. Lundins Hamarsmans dotter än trots att det är över ett halvår sedan jag vann den i en utlottning och hans tredje bok om Hamarsmans släkt har kommit ut i dagarna. I vinsthögen ligger också Erin Morgensterns Nattens cirkus, Camilla Davidssons Under Vintergatans alla stjärnor, Anna Jakobsson Lunds Tredje principen samt det senaste tillskottet Nils Håkansons Järnskallen.
Vidare så har jag ju fyndat böcker på både den lokala secondhandens bokavdelning och det lokala bibliotekets gallring i våras. På secondhanden har jag bland annat fyndat två böcker av Haruki Murakami och en del Harlequin-erotik. På biblioteket hittade jag Birgitta Anderssons Blondie och John Ajvide Lindqvists Lilla stjärna. Någon gång kring julen 2014 köpte jag Anders de la Mottes [geim] på Myrorna. Den har jag inte heller hunnit läsa.

Och böckerna hamstras numera inte bara i pappersformat av mig utan även digitalt. Jag har inte haft tid att läsa varken Ylva Lee Lindells Eldbunden eller Åsa Bökers Nordland trots att det nästan har gått ett år sedan jag laddade ner dem. På hårddisken ligger också Mikael Sundqvists Skuggsamlaren, en Agatha Christie, Jens Stenmans Shiver och några e-böcker till. Frågan är bara när jag ska hinna läsa dem då jag helst ska författa själv också, något som jag har hunnit med dåligt den senaste tiden.

Jag har också läst en del böcker under det första halvåret som jag hade tänkt mig att recensera här på bloggen, men som jag inte har hunnit med än, men som jag tänker ta itu med i helgen och nästa vecka så var beredda på flera nya boktips den närmaste tiden! 🙂

De böcker som jag tänker avsluta innan jag påbörjar någon ny är Håkan Lindgrens debutroman Att raka en zebra och Kate Mosses Vintervålnader. Egentligen hade jag tänkt köra en sommarspecial vad gäller boktipsen i form av olika pilgrimsvandringar, men det får vänta en tid till, kanske till och med till nästa sommar. Det är ett alltför stort projekt för att ge sig på just nu, särskilt när flera skrivprojekt pockar på och deadline kommer allt närmare för varje dag som går.

När jag är klar med ”zebran” och ”vålnaderna” så bör jag nog läsa klart en novellsamling av Selma Lagerlöf (biblioteksbok). Därefter det så blir det nog lottning vad jag ska läsa! 🙂

Skön sommarläsning önskar jag alla! 🙂

2 reaktioner på ”Bokhamster

  1. Jag läser oftast 2 böcker samtidigt jag också. Skönt att variera lite. Nu ska jag INTE köpa nya böcker förrän jag läst ut ALLA som jag har hemma, tror jag…

  2. Ungefär som jag resonerar alltså! Jag läste klart ”Vintervålnader” igår, men tog en erotisk antologi i min hand i morse istället för det som jag hade planerat. Den antologin gav mig inspiration till att skriva ”tantsnusk” istället för seriösa texter! Så vi får se hur det blir med både det ena och det andra! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s