Dagens gästbloggare: Jens af Ekenstam Stenman

Så var det då äntligen dags att lämna över ordet till författaren Jens af Ekenstam Stenman som är dagens gästbloggare här på min blogg!
Ordet är ditt Jens! 🙂

Hej, jag heter Jens af Ekenstam Stenman och vill först och främst tacka för att jag får figurera här på din blogg, Ylwa, sen vill jag fortsätta med att berätta om något lustigt som hände mig.
Tänk dig in i följande situation:
1. Du har skrivit en bok.
2. Du lägger upp några kapitel av boken på nätet.
3. Ett förlag hör av sig och vill ge ut din bok.
4. Du heter inte Zlatan och du har aldrig varit statsminister, eller varit med i ”Fru söker bonde”, eller något sådant sammanhang.
Det där hände mig.
Boken de ville ge ut heter ”Shiver”. (ISBN: 9789187781223)
En historia som kan ge dig både heta kinder och kalla kårar …
Shiver handlar om Alicia, som bor ensam i sin stuga. Nåja, katten Missan bor där också. Där i stugan skriver hon sina böcker. Storsäljare allihop, men inget som någonsin kommer belönas med Nobelpriset. Särskilt inte om man frågar hennes mamma.
Alicia använder sina egna fantasier för att krydda sina böcker och får hjälp i sin ”research” av Frank, hennes redaktör. Ingen vet dock hur långt Alicias fantasier egentligen går. Ingen utom Alicia själv.
Shiver handlar också om det som flyttar in hos Alicia. Det vars namn bäst uttalas på niohundraåttio nanometers våglängd. Det som snart fattar tycke för henne.
En kedja händelser sätter igång som riskerar att avslöja Alicias allra innersta hemligheter för världen.
Så, du får din bok utgiven. Den finns att köpa överallt (eller i alla fall hos varenda jämrans nätbokhandlare i landet, så den är tre minuter bort – Max – för alla som vill ha den.)
Frid och fröjd?
Nja, det är det ju inte. En bok säljer inte sig själv. Om man nu inte är Zlatan eller före detta statsminister eller liknande såklart och det är ju inte jag. Lite marknadsföring får det bli. Det håller förlaget på gott humör också och ökar sannolikheten att de vill ge ut även nästa bok.
Så varje läsare man får, varje bok som köps, varje utlån på biblioteket är ett välkommet tillskott. För att inte tala om de goda kommentarer som rullar in!
Som: ”Kan inte sluta läsa, Shiver är omöjlig att lägga ifrån sig. Både övernaturlig, överraskande och erotisk. Hoppas den blir film. Det skulle den passa perfekt som! Vill läsa mer av Jens af Ekenstam Stenman.”
Men, för det finns ju alltid ett men, allt är inte frid och fröjd för det.
Det finns författare som INTE vill bli lästa. Eller, snarare, man vill bli läst, men inte av vissa personer. Som mamma till exempel. Vad skulle hon säga om hon läste Shiver?
Nu kan jag antagligen vara trygg. Hon kommer inte att läsa boken. Hon har ingen läsplatta. Ingen modern telefon. Och även om hon hade det så har hon absolut ingen vilja att ladda ner ”en massa skit”.
Med skit i det här fallet menar hon nog inte min bok utan en massa appar för att kunna läsa böcker … Hoppas jag.
Men, om du INTE är min mamma tycker jag definitivt att du ska ta och läsa Shiver!
Jag är väldigt nyfiken på vad just du tycker om boken.

Här är ett bra ställe att höra av sig på:
https://www.facebook.com/Shiver980
Ett annat är att mejla mig direkt:
stenman.jens[at]gmail.com

Hälsningar, Jens af Ekenstam Stenman

Stort tack för att du ville gästa min blogg, Jens! 🙂
Jag har läst ”betaversionen” av Shiver förra året, men ännu inte hunnit läsa slutversionen, tyvärr. Men den version som jag har läst var kanonbra! 😀

Shiver är en e-bok så den är aldrig mer än bara några klick bort. Den finns hos de flesta internetbokhandlare och även hos de flesta biblioteken! 🙂

9789187781223_200_shiver_e-bok

2 reaktioner på ”Dagens gästbloggare: Jens af Ekenstam Stenman

  1. Pingback: Tack för gästbloggen igår Jens! | ylwakarlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s