Boktips!

För några veckor sedan beklagade jag mig lite grann här på bloggen att jag inte hade fått tag i del tre av Rhonda Nelsons miniserie Män i uniform utgiven av Harlequin i deras Lust-serie från slutet av 2000-talet. Jag hade inte hittat den på den lokala secondhanden där jag hade funnit de båda första delarna i serien, Sista uppdraget och Jakten och tyckte att det blev för dyrt att beställa den från ett antikvariat. Så jag bestämde mig för att avvakta och hoppas på att den trots allt skulle dyka upp vid något tillfälle.
Förra lördagen var jag på den lokala secondhanden för första gången på flera veckor (blåbärsplockning, trädgårdsarbete med mera har kommit emellan den senaste tiden). Jag hade inte tänkt på boken alls på ett tag, men bestämde mig ändå för att kolla i ‘erotikhörnan’ för säkerhets skull, övertygad om att jag än en gång skulle få gå därifrån besviken. Men förra lördagen såg jag plötsligt, i raden längst in i en kartong som låg i en bokhylla att det stod Rhonda Nelson på bokryggen.
”Kan det vara så?” tänkte jag. ”Kan det vara Gentjänster som ligger där? Kan jag ha sådan tur?” Sedan kom jag fram till att det inte spelade någon roll. Jag hade gillat Rhonda Nelsons sätt att skriva om erotik med en hel del humor så oavsett om det var ‘rätt’ bok eller inte så tänkte jag ändå köpa den.
Men det stod faktiskt Genvägar på den! Jag pussade boken i luften ovanför och stoppade den glatt i min korg. 🙂
Jag började läsa i den direkt när jag kom hem, men slutförde den inte förrän idag då jag har satsat på att bli klar med en novell till en tävling med deadline om en dryg vecka.

Genvägar handlar om kommandosoldaten Guy McCann som har tillhört samma hemliga specialstyrka som Jamie Flanagan (Sista uppdraget) och Brian Payne (Jakten). Efter att den fjärde medlemmen av deras kvartett, Daniel ”Danny” Levinson har dödats under ett uppdrag begär de avsked från det militära, men hamnar i slagsmål med en annan soldat som talar illa om Danny. Överste Garrett lovar att hjälpa dem att lämna det militära, under förutsättning att de var och en gör honom en tjänst när han ber om den …

Och nu har turen kommit till Guy McCann att göra överste Garrett en tjänst! Det hela oroar honom av flera orsaker. Han och de andra killarna hade en ungkarlsöverenskommelse som gick ut på:
1. Ha aldrig fler än tre dejter med en och samma kvinna.
2. Låt henne aldrig äta mat från din tallrik.
3. Tillbringa aldrig en hel natt med en kvinna.
Nu har både Jamie och Bryan trillat dit under sina respektive uppdrag som de har fått av överste Garrett så Guy är den siste ungkarlen i gänget och de skämtar med honom om att det nog är hans tur nu att träffa den stora kärleken.
Den andra saken som oroar Guy är att Garretts uppdrag går ut på att han ska hjälpa till att utbilda en ny specialstyrka vilket innebär att han måste tillbaka in i det militära, om så bara för fem dagar …

Julia Beckam är relationsterapeut och lovar överste Garrett att hjälpa till att bygga upp en ny specialstyrka av kommandosoldater som en gentjänst då överste Garrett en gång i tiden räddade livet på hennes pappa under ett uppdrag. Julia har ett stort problem i livet: män hävdar att hon är en dålig älskarinna och inga relationer blir långvariga i längden. Hon kommer fram till att vad hon behöver är en sexlärare och Guy McCann verkar vara perfekt för det uppdraget … 😉

Rhonda Nelson knyter i Gentjänster ihop historierna om Jamie, Bryan och Guy och hur de möter kärleken i form av Audrey, Emma och Julia. Alla tre romanerna i trilogin har varma karaktärer som man tycker om, igenkännande humor och en hel del erotik. Tre böcker som får läsaren att må bra! 😉

Mitt betyg blir:

YYYY

IMG0459A

5 reaktioner på ”Boktips!

  1. Jag läste min mammas erotic books” kind a like this one, när jag var tonåring för att få lite tips om vad tjejer vill ha och hur fan man gör för att få till det. It´s true. They were like me bibel. = ) And they have helped me to get me lassis. Så böcker i den här genren borde män också läsa om de är smarta. It´s the key to every womans most secret desires when it comes to passion and sex.
    Take care lassi
    /xseb

    • Precis vad jag också har tänkt, särskilt när man har någon kille sucka över att han inte förstår sig på kvinnor! 🙂
      En annan sak är att läsarundersökningar visar att en del män helt ratar böcker skrivna av kvinnor medan kvinnor läser böcker skrivna av både kvinnor och män. Det gäller böcker inom de flesta genrer (även om det finns många kvinnor som aldrig har läst science fiction har jag förstått).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s