Aj, det svider!

Nej, ingen av mina båda noveller kom med i antologin På denna grund vi bygga. Det blir ingen återkoppling så varför lär jag aldrig få veta.
Var mitt språk för dåligt? För krångligt? För enkelt? Var mina historier inte tillräckligt originella? Eller var de för originella(det har hänt i en annan novelltävling för några år sedan)? Hade jag missat något berättartekniskt? För luddigt någonstans kanske?
Historierna skulle också sättas ihop till en kronologisk ordning -var ‘mina’ tidsperioder redan fullbokade så att säga? Eller hade juryn en annan smak kring vad som är otäckt än vad jag har? Svårt att veta när jag inte har tillgång till de andras noveller.
En massa frågor, men inga svar.

Nu vet jag att det fanns mycket duktiga författare som inte heller kom med och duktiga som gjorde det.
Så nu ska jag slicka mina sår innan jag går igenom novellerna, eventuellt skriver om och sedan skickar dem till e-boksförlag istället. 🙂

Sedan tog jag ett beslut igår att jag inte ska vara med i Deckardottirs tävling, vilket nog är ett klokt beslut då jag varken är klar med research eller har färdiga idéer till allt. Jag känner inte för ett magplask till för tillfället…
Och jag vill skriva noveller, inte romaner. Jag har funderingar kring att sätta ihop novellsamlingar, med teman och ramberättelser. (Jag hade försökt göra någon form av ‘romvell’ till Deckardottirs tävling egentligen, men det kräver minst lika mycket planering som en roman, skulle jag tro…)
Det är det jag mer ska satsa på än novelltävlingar.

Men jag ska få iväg ett bidrag till Novelletterna till på tisdag i alla fall och jag har funderingar på ett bidrag till Catahyas novelltävling med temat ”Epilog”.
Läs mer här:
http://catahya.net/nyheter/skicka-in-noveller-till-nasta-antologi/

Sedan upptäckte jag att jag hade missat en kul grej på Catahya den här månaden. Som tur är den inte slut än! 🙂

http://catahya.net/nyheter/sagoseptember-dikttavling-konsttavling/

Hm, vad det inte jag som sa att jag inte ska tävla i år utan satsa på eget skrivande? 😉

7 reaktioner på ”Aj, det svider!

 1. Förstår att det svider ordentligt så jag kramar om. Kanske det var för ett och samma och inte något nytt fräscht som rör om i grytan. Du vet att jag även skriver dikter och där ser man också en hel del om skriveriet. Ett och samma och i samma stuk går vissa hela tiden. Samma tema och orden bara lite omgjorda. Vissa har gåvan med att ruska om då och då och då njuter jag extra. Sedan dessa nya oprövade kort som skriver så man tappar andan. Att analysera varför dina noveller kom med är som du själv säger omöjligt att veta. Huvudsaken är att du inte deppar i hop utan skriver något nytt. Själv känner jag aldrig för att skriva om något som har blivit ratat … fel eller inte?!?! Din lilla fotade figur häromdagen vill ha sin berättelse så varsågod och orda om den du *skratt*
  Trevlig helg på dig goa vän/ kram

  • Tack för kramen! 🙂
   Kanske kommer min lilla figur att bli en dikt till Catahyas dikttävling som jag ju hittade idag. Vi får se!
   Men mina skräckisar ska skrivas om och skickas till andra. Vem vet, kanske går det bättre då?
   Trevlig helg till dig också!
   Kram

 2. Det svider verkligen djupt i själen alla de där refuseringarna. Det värsta är också just när man inte får någon förklaring på vad det är i texten som brister. Man känner sig handfallen och vet inte var man ska sätta in krutet.
  Stor kram och pepp! Bra att du har andra planer att se fram emot 🙂

 3. Inte roligt. Ja, man vill gärna veta varför ens text inte föll i smaken. Det är synd att de inte kan ge någon feedback alls.
  Men du vet att du är bra så keep on writing.
  Take care lassi
  /xxseb

 4. I just det här fallet så tror jag mig veta varför nu. Jag trivdes inte riktigt med uppgiften. Den första novellen var för lång för formatet egentligen. Den andra blev luddig. I ärlighetens namn kändes ingen av dem riktigt klar faktiskt. Så, det blir till att göra om och se om jag kan få ut dem som e-böcker! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s