Filmtips!

Dagens filmtips är Rock of ages. Genremässigt klassas den som musikfilm/musikal/komedi. Handlingen utspelar sig på Sunset strips rockklubbar under 1980-talet.
En ung kvinna, Sherrie, anländer från Oklahoma till Los Angeles där hon hoppas slå igenom som sångerska. Det första som händer i den nya staden är att hon blir rånad på sin skivsamling. En ung man, Drew, försöker ta fatt tjuven, men misslyckas. Istället hjälper han henne att få arbete som servitris på samma rockklubb, The Bourbon Room, som han själv jobbar på. Sherrie och Drew blir förstås kära i varandra. Rockklubben har problem med ekonomin, men ser ut att bli räddad då en rockstjärna, Stacey Jaxx, som fick sitt genombrott på just The Bourbon Room, lovar att hålla en gratiskonsert där.
När förbandet till Stacey Jaxx ställer in får Drews band sin chans att slå igenom …

Filmen innehåller mycket bra musik, och skådespelarna, särskilt Tom Cruise i rollen som Stacey Jaxx gör ett toppenbra jobb! 🙂
Det är en feel good-film som man som tittare mår bra efter att ha sett, även om jag personligen tycker att filmens story är i tunnaste laget. Jag tror att det skulle ha gått att göra en starkare och mer gripande (och galnare)historia, inte minst med tanke på musiken.

Mitt betyg blir:

YYYy

5 reaktioner på ”Filmtips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s