Novellpriset i litteratur för ungdomar i Dalarna

Jag hittade en ny novelltävling för ungdomar i Dalarna idag. Eller rättare sagt, jag tror att det är en novelltävling på G där, fast det står 28 februari 2015 som deadline, men Novellpriset i litteratur 2016 på andra ställen i texten.

Så här står det i alla fall på hemsidan:

Novellen – den stora berättelsen i det lilla formatet. En text behöver inte vara lång för att vara bra, och det är en särskild konst att kunna berätta mycket i få ord. Därför uppmärksammar Type & Tell novellen genom att anordna en novelltävling och dela ut Novellpriset i litteratur 2016 – ta chansen att börja din karriär som författare!

Novellpriset i litteratur är ett nyinstiftat pris för dig som går på gymnasiet i Dalarna och brinner för att skriva. Priset delas ut av oss på Type & Tell, och novelltävlingens vinnare väljs ut av en jury som alla har olika slags erfarenhet från bokbranschen och skrivande. Alla de vinnande novellerna kommer publiceras och ges ut i en antologi, och självklart är det lite andra extra fina priser på spel!

Alla slags noveller får vara med i vår novelltävling. Skräck, science fiction, fanfiction… eller kanske en blandning? Nyskriven eller en du skrivit tidigare, svenska eller engelska – det är upp till dig. Så länge du håller dig under 50 000 tecken (drygt 20 A4) och novellen inte har publicerats eller vunnit priser förut så kan du tävla med den.

Sista dagen att skicka in ditt bidrag är söndagen den 28:e februari, du hittar mer information om hur du skickar in novellen under “Var med och tävla!”.

Varför Dalarna? Jo, för att med engagemang kommer en långt! Det är tack vare Henrik Norman, skolkurator på Hagströmska Gymnasiet i Falun (tillika manusförfattare) som vi lanserar en novelltävling, och börjar därför också i Dalarna. Kul, tycker vi!

Fatta pennan, öppna datorn, greppa mobilen – och skriv så det ryker!

Deadline:
28 februari 2015

Skicka din novell till: novellpriset@typeandtell.se

Döp din fil till ditt namn och titeln på din novell, ex: samira-svensson-sommar.docx.

Skriv ditt namn samt vilken skola du går på i mejlet, och glöm inte att bifoga filen!

Vinnare dras:
I slutet av april!

Läs mer här:
https://www.typeandtell.se/novellpriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s