Boktips!

Imorgon börjar årets bokrea, men liksom förra året har jag inte råd att handla några böcker, så det var med viss fasa som jag har bläddrat igenom några kataloger. Som tur var fanns där inget som jag kände att jag måste ha så det känns ganska lugnt. Jag får hålla mig till secondhandbutiker även i fortsättningen.

Men förra veckan plockade jag gratis böcker i en tidningsinsamling. Böcker, särskilt inbundna såna, ska INTE kastas där! Det har informerats om både här och där vad gäller återvinning. En kan ju också tycka att de kan lämna in böckerna på någon secondhand istället för att bara slänga dem. För en bokälskare som mig är det närapå ett helgerån att kasta böcker!
Å andra sidan gör det inte mig något eftersom andra människors slarv har gett mig lite gratis lektyr ibland samt att vi har lämnat en del vidare till secondhandbutiker.

Ungefär hälften av böckerna som jag hittade var Harlequin-böcker den här gången, och det är en av dem som jag tänkte tipsa om lite grann även om den har några år på nacken (2011).
Boken heter En ärans man och är skriven av Deborah Simmons. Den ingår i Harlequin Historisk.
Boken går att köpa som e-bok även om jag hittade en pocket. Kan beställas här:

Huvudpersonerna i En ärans man heter Hero och Kit (Christopher). Hero kommer till Kits gård i jakt på en udda bok till sin farbror Raven. Kit hävdar att boken mer eller mindre är förbannad då hans gård nästan blev nedbränd av mordiska druider som nästan dödade hans syster Sydony i jakten på boken. Han berättar för Hero att hans exemplar brann upp så hon har kommit dit förgäves. Men Hero ger sig inte så lätt och snart verkar hon ha fått upp spåret på ett annat exemplar. Kit, som den gentleman han är, bestämmer sig för att beskydda Hero, något som verkar bli svårare än vad han någonsin kunnat ana …

Den här boken var ruskigt spännande emellanåt! Och lite småkul här och där. Dock led den av en viss brist på erotik. Sedan retade jag mig en del på hur inledningen var skriven. Lite väl berättande och övergripande även om det blev bättre mot slutet.

Mitt betyg blir:
YYY

IMG0826A

2 reaktioner på ”Boktips!

  1. Ojoj, ja, hemskt med böcker som slängs ! Vilken hjälteinsats att du räddade dem – bra där !! Jag spar till och med trasiga böcker, kan tjäna bra som pysselprylar när andan faller på !
    Kul att du hittade en bok som du kunde rekommendera. Det kallar jag återvinning !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s