Boktips! Klara svar från andevärlden av Robert och Marie-Louise Hahn

I slutet av 1990-talet började läkaren Robert Hahn och hans fru Marie-Louise göra några kanaliseringar då hon gick på kurs för att bli medium. Under kanaliseringarna fick de i uppdrag av andevärlden att skriva ner det de fick veta och ge ut det som bok (vilket till sist skulle visa sig bli en hel bokserie på fyra böcker).

Seanserna gick till som så att Marie-Louise satte sig i förbindelse med andevärlden och sedan ställde Robert frågor och skrev ner svaren som de fick. De fick under seanserna kontakt med både Marie-Louise döda pappa, men även Jesus och den Helige Ande.

Det är inte första gången som jag läser den här typen av bok som sägs vara kanaliserad från andevärlden, även om majoriteten av tidigare lästa böcker inom genren ofta har haft sitt ursprung i USA eller Storbritannien (och katolska medier är av någon anledning överrepresenterade).
Robert Hahn har blivit en auktoritet inom det här området i Sverige och hänvisas ofta till när såna här saker diskuteras på olika sidor på nätet.

För mig, som har både egna erfarenheter av ‘paranormala’ fenomen samt som sagt har läst en del av andra medier så är det inte så många nyheter som presenteras på de här boksidorna. Andevärlden säger att många är kallade att föra ut budskapen över världen och uppenbarligen får vi som får kontakt ta del av lite olika saker ‘där uppifrån’. Lite elakt skulle jag säga att andevärlden verkar vara duktig på retorik för en hel del av det som står här är ganska tunt, men fyller ändå upp många sidor. Okej, på en del ställen står det verkligt intressanta saker förstås, men andevärlden borde definitivt lära sig att gå mer på rakt på sak och sluta svamla så f-bannat mycket! 😉

Men boken kan nog vara hyfsad introduktion för de som inte har haft några tidigare erfarenheter av ‘andra sidan’.
En sak som jag ändå skulle vilja ha haft mer av är kritiskt tänkande i den. Andevärlden verkar inte gilla det, kritiskt tänkande alltså (vilket blir tydligare i bok två som jag håller på och läser just nu), utan vi människor ska ha tilltro istället. Jag tycker att både och kan vara viktigt, särskilt om man lever på den här sidan av verkligheten. Personligen har jag haft mina bataljer med andevärlden många gånger om olika saker genom åren (antagligen därför det har varit lite tyst senaste tiden). Men det ska jag inte ta upp här idag, även om jag anser att det finns en hel del andra intressanta frågor som man kan fråga andevärlden om …

Det fina omslaget är gjort av Marie-Louise Hahn som förutom medium även är konstnär (och utbildad sjuksköterska).

Den här typen av böcker betygsätter jag inte, i varje fall inte än. 🙂

IMG0847A

3 reaktioner på ”Boktips! Klara svar från andevärlden av Robert och Marie-Louise Hahn

  1. Vet att Robert Hahn är en läkare som också håller på med homeopati. Homeopati har varit viktigt är viktigt i min familj så det gör mig glad att det faktiskt finns läkare som förstår homeopati.

    Själv missbrukar jag nog min andliga sida. Fräser allt som oftast åt andarna men visa mig nu för fan var jag lagt min tröja/ armband vad det nu kan vara och de gör det, har lite dåligt samvete över den sidan hos mig själv men jag brukar ta mig några sekunder att tacka i allafall. Tack för intressant blogg.

    • Jag är nog lite fräsig av mig också, men ‘husspöket’ kan tjattra enerverande ibland, särskilt när jag vill sova på kvällen … Tack för att du gillar min blogg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s