Boktips! Ladyns hemliga brev av Nicola Cornick

I lördags var jag på den lokala secondhandbutiken. Det var egentligen fler lite större blomkrukor som jag var ute efter, men det fanns inga såna så istället blev det en korg som jag satte en plastpåse i. Tomatplantan ser nöjd ut så här långt i alla fall! 🙂
De av er som har följt den här bloggen ett tag vet att jag förra sommaren handlade en del Harlequinböcker där, särskilt böcker från deras Lust-serie. De var förvånansvärt fräcka, särskilt om man jämför dem med de böcker som Harlequin gav ut när jag var i tonåren. Alla erotiska delar var på den tiden utelämnade, i alla fall vad jag kan minnas. Men så inte idag! ”Tantsnusket” lever och mår gott! 😉
Boken som jag fyndade i lördags har titeln Ladyns hemliga brev och är skriven av Nicola Cornick. Den ingår i Harlequin Silk (vilket jag tror är deras nya benämning på historiska romaner, även om jag inte är helt säker på det), och även i undergruppen ”Skotska hjärtan”.

Lady Lucy MacMorlan träffar en natt en natt Robert Methven, en ung markis från en klan som hennes klan sedan urminnes tider har legat i fejd med, eller har gjort tidigare för Lucys far försöker försona klanerna med varandra. Robert ger Lucy hennes första kyss, men inget mer händer på den fronten på flera år.
Lucy förlorar sin tvillingsyster Alice i barnsäng, och några år efter det även sin fästman. Hon har bestämt sig för att aldrig gifta sig och skaffa barn efter dessa tragiska händelser, men så dyker Robert upp igen. Han måste uppfylla vissa krav i sin farfars testamente för att få behålla arvet. Han måste gifta sig med en kvinna från rätt släkt inom ett år och få en arvinge inom två år.
Och han har också lyckats hitta en passande kvinna, men tack vare ett brev som Lucy har författat för sin brors räkning blir han övergiven av sin tilltänkta brud vid altaret. Robert måste hitta en ny brud snabbt och det visar sig att den enda tänkbara är … Lucy.

Jag minns att vi hade en del diskussioner när jag var med i Kapitel 1:s Fångad av lust-tävling vad som var skillnaden mellan erotik och pornografi, och vi kom väl i stort fram till att den gränsen var ganska personlig.
Min personliga åtskillnad har att göra med känslan och ordval. Erotik handlar om passion mellan individer och är respektfull i sin skildring av både individerna och erotiken, även om själva sexet kan vara ganska detaljerat skildrat. Författarna använder inte heller de grövsta uttrycken för könsorgan och samlag heller inom erotiken.
Ladyns hemliga brev är full av erotiska scener. Den erotiska spänningen mellan Lucy och Robert byggs upp och får sin förlösning mot slutet. Det finns även en hel del humor i boken och naturligtvis även en del skurkar som försöker lägga hinder i vägen för huvudkaraktärerna.
Men korrektturläsningen kunde ha varit noggrannare genomförd på ett par ställen. Jag fick mig ett gott skratt på ett ställe när det stod om en man som mindes ett slag 1845, när bokens handling utspelar sig 1803, 1812 och antagligen 1814!

Mitt betyg blir:

YYYY

IMG0948A

En reaktion på ”Boktips! Ladyns hemliga brev av Nicola Cornick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s