Boktips! Hans askungebrud av Annie Burrows

En del läser deckare när de vill koppla av. Jag läser Harlequin, har jag upptäckt. (Eller böcker av Margit Sandemo.) Så tydligen föredrar jag romantik, gärna med lite erotisk kryddning! 😉
Romanen som jag tänkte tipsa om idag är en av de böcker som jag räddade ur en pappersinsamlingscontainer i våras.
Boken ifråga är Annie Burrows Hans askungebrud.

Bokens huvudpersoner är Jasper Challinor, markis av Lensborough och Hester Cuerden. Det står ingen tidsepok angiven, men jag skulle tro att det är sent 1700-tal eller tidigt 1800-tal(boken igår i serien Harleqiun Historisk).
Berättelsen börjar med att Jasper och hans vän Stephen Farrar har kappkörning och närapå kör över Hester som är på väg till ett romläger med mat och kritor till barnen. Hon kastar sig i diket i sista sekunden och hamnar därefter i gräl med Jasper som tar henne för en tiggerska utifrån hennes klädsel, något som han senare upptäcker inte stämmer då hon bor hos familjen Gregory vars gods Jasper har anlänt till för att finna en passande brud.
Trots den ömsesidiga avsky som de känner inför varandra dras de ändå till varandra …

Den här boken saknar den rafflande passion som förekommer i en del andra romaner som jag har läst det senaste året, och är ganska kysk även om det förekommer lite erotik mot slutet.
Dock så irriterar jag mig lite på att så mycket av den här romanen bygger på att de hela tiden missförstår varandra och TROR sig veta vad den andra/den andre tycker och tänker.
En annan ganska irriterande sak är att Hester är tuff och självständig först, men ju mer förälskad hon blir desto mesigare blir hon, detta trots att det står på framsidan: ”Hon bryter mot alla regler …” Och visst gör hon det. I början. Sedan börjar hon att försöka göra alla andra till viljes plötsligt. Å andra sidan skulle man förstås kunna hävda att det är så vi människor ofta fungerar så författaren är inte ute och cyklar direkt där, skulle jag tro.

Betyget blir:
YYY

IMG0951A

3 reaktioner på ”Boktips! Hans askungebrud av Annie Burrows

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s