Bloggtips Hobbithus

Nej, inget mirakel har skett. Min mamma är fortfarande dödssjuk, om än att hon har en ganska hyfsad dag idag.
Saken är den att förutom den sorg som jag och min bror kommer att få erfara snart så väntar också hemlöshet för ingen av oss har råd att ha kvar radhuset. Så det har lett till ett visst sökande (i alla fall från min sida) efter alternativ. Ingen fast anställning så hyreskontrakt är nog inte att tänka på. Soss? Nej tack! Deras typ av ”hjälp” är oftare stjälp och det orkar jag inte med.
När den dagen kommer (och det kan ju tyvärr bli ganska snart) så måste huset säljas så jag/vi får tak över huvudet över vintern.
Ett gammalt torp, kanske. Eller en husbil. Men det verkar svårt att hitta något i beräknad prisklass (helst ska det bli pengar över så jag/vi kan leva på något tills återhämtning har skett och jag har kommit igång med skrivandet på allvar igen).
Husbil verkar dock kräva att man helst har C1-behörighet på körkortet, i alla fall om man vill ha hyfsat med utrymme. Man måste också finna en trevlig året-runt-camping. Bilen saknar dragkrok så husvagn är inte att tänka på, för då krävs även en ”ny” bil.

Jag har i många år drömt om endera ett Muminhus eller ett Hobbithus. Muminhus, som är tornlika, kommer dock att bli alltför jobbiga att underhålla. Till det krävs en stege, en lång stege för att ta hand om det och jag har en fruktansvärd höjdskräck! Och huset lär nog behöva en åskledare också. Är nog inte så bra ur brandsynpunkt när jag tänker efter…

Så ett hobbithus torde vara det bästa alltså. Jag skulle kunna skapa en sommaräng uppe på taket! Och en trädgård runtomkring:)
Tomter finns att köpa för en billig peng ibland, men frågan är hur mycket det skulle gå på att bygga ett hus? Träslöjd var inte mitt favoritämne i skolan, precis. El och vatten måste jag ha, avlopp och sophämtning antar jag är obligatoriskt också. Sedan tillkommer bygglov förstås och en del annat. Tyvärr hinner det inte bli klart innan den här vintern så en lösning måste hittas. Å andra sidan är det ingen idé att ta ut något i förskott, varken glädje eller sorger.
Men ett ekologiskt hobbithus vore drömmen i alla fall!

Eller vad säger ni? Kolla in den här sidan! https://hobbithus.wordpress.com/

7 reaktioner på ”Bloggtips Hobbithus

  1. Yer sit sound like real shitty. God there ar no words for the feeling of not having a roof over yer head. I know how it is. I sure hope ya find a solution to yer housing problem an our thoughts ar wi ya an yer family. @):- (but that hobbit house sound an look great 🙂 )

    • Tack! Nej, roligt kan man inte säga att vi har det, men det är väl som det är. Någon form av lösning ska väl gå att hitta den dagen det blir aktuellt. Ska kolla lite fler alternativ, men ett Hobbithus vore drömmen!

  2. Jag har tänkt så mycket på detta som handlar om dig och din familj.
    Det är inte bara chocken och sorgen som ska behandlas utan även framtiden. Det är det som suger extra energi av er alla. Bäst är om det gick att söka något bidrag för er alla tre så att ni fick göra något roligt denna tid. Många har någon som kör ut en husvagn på en året runt camping. Kanske det är en lösning eller … Massor av goa energier till er alla/ kram

      • Var med och tävla på min blogg och önska en box till din mamma som ett exempel. Så snopen hon skulle bli. En box till henne med ett speciellt foto. Fast du måste skriva och vilja tävla själv för detta är bara ett förslag från mig. Bra att hjälpmedel finns! Hälsa till din mamma /kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s