Fanfiction-tävling för mellanstadieelever

Lava Förlag har en fanfiction-tävling för mellanstadieelever.

Så här står det på hemsidan:

Låt fantasin flöda och ta steget in i Landet bortom brunnen…

Under höstterminen 2016 får alla mellanstadieelever chansen att ge sitt eget bidrag till Douglas Foleys nya magiska berättelse, i årets stora kreativa skrivartävling för barn!

Tävlingen startar måndagen den 22 augusti 2016 och sista dagen att skicka in sitt bidrag är fredagen den 16 december. Använd formuläret nedan.

Det finns en individuell tävlingskategori och en för hela klassen. Hur klassens bidrag tas fram är helt upp till klassen och läraren att bestämma!

Tävlingen kommer att gälla skrivna berättelser, men en omslagsbild till novellen får gärna vara en del av bidraget. De som vill uttrycka sin fantasi i bild har därmed också chansen att få delta i den utställning på Kulturhuset TioTretton i Stockholm där alla vinnande bidrag kommer att visas under våren 2017.

Det vinnande klassbidraget belönas med ett författarbesök av Douglas Foley, en signerad klassuppsättning av boken samt biobiljetter till hela klassen. I den individuella tävlingskategorin är vinsten en hotellnatt i Stockholm i samband med utställningen på Kulturhuset.

Juryn består av Douglas Foley själv samt litteraturvetaren och fanfiction-entusiasten Hanna Bergström. Barnens egen röst representeras i juryn av klass 5D i Kungsholmens skola. Juryn utser tio vinnande bidrag i respektive tävlingskategori som alla får delta i utställningen på Kulturhuset. Bland dessa lottas sedan förstapriset ut. Vinnarna presenteras under vårterminen 2017.
Alva och Joel är syskonen som plötsligt hamnar i det mystiska landet bortom brunnen. Med på äventyret är även nallen Charlie. Och visst är han lite magisk…? Nu är det dags att berätta Charlies egen historia! Skriv max 2500 tecken.

Läs mer här:

Fanfiction-tävling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s