Värmländska akademin har novelltävling

Värmländska akademin har en novelltävling.

Så här står det bland annat på deras sida:

Värmländska Akademien i samverkan med Nya Wermlands-Tidningen inbjuder till en no­velltävling för ungdomar i 2:a och 3:e årsklass vid gymnasier i landskapet Värmland.

Syftet är att bidra till att utveckla unga människors känsla för skrivandets konst och språket som redskap för tanke- och idéutbyte.

Novellerna får omfatta högst 5 000 tecken inklusive blanksteg. Endast en novell per täv­lande är tillåten. Temat – som det är fritt fram att göra sin tolkning av – är:

”Tid”

En jury utsedd av Värmländska Akademien kommer att bedöma de inkomna bidragen och utse tre pristagare. Det som främst kommer att bedömas är novellernas språk, struktur och originalitet. 1:a-pristagarens novell kommer att publiceras i Nya Wermlands-Tidningen. Värmländska Akademien för­behåller sig rätten att också publicera ett urval av de inlämnade novellerna i sin årsskrift.

Tävlingsbidraget märkt med namn, adress, telefonnummer och e-postadress ska ha inkom­mit i fem pappersexemplar senast den 10 februari 2017 till Värmländska Akademien, c/o Ulla Norrman, Där Väst i Boberg, 686 93 SUNNE. Dessutom ska ett exemplar mailas till varmlandskaakademien.novell@telia.com dit också frågor kan ställas. Kontaktperson är Inge Bredin, tel. 076-834 44 15. Välkommen med ditt bidrag!

Läs mer här:
http://www.varmlandskaakademien.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s