9 vampyrnoveller

Utdrag ur Nattlek

Redan när jag går av bussen känner jag lukten av honom, hör hans tankar bland hundratals, tusentals andra människors tankar. Åratal av träning att hitta det jag söker lönar sig.
Jag känner hans iver, hans hunger, hans törst efter ett offer. Någonstans, inne i buskagens skuggor längs med gatan framför mig, lurar han. Väntar. På någon ensam kvinna som är på väg hem i natten. Inuti hans fantasi ser jag hur han drömmer om att tvinga ner henne på marken. Jag känner hur han njuter av hennes rädsla när hon förstår vad som kommer att hända; jag ser hur han bänder isär hennes ben och tar henne i besittning utan att hon kan göra något åt det. Han hemfaller åt minnen av tidigare offer medan han spanar efter den här nattens. Det ger honom en kick, en känsla av att vara en gud som får göra vad som behagar honom med alla övriga av skapelsens varelser. Lägst av alla dessa varelser står kvinnan för honom. En svag varelse som inte är värd något annat en förakt. Ett naturens misstag. Som av en ödets nyck fått uppgiften att ge liv åt släktet.
Ett leende särar på mina läppar. Min tunga slickar vinden som bär med sig smaken av honom. En smak av salt, svett och avslaget öl, inte mina favoritsmaker direkt, men under hans skinn rinner det varmt blod i ådrorna. Livgivande blod. Min mage kurrar. Talar till mig. Huden blir känsligare och håren på armarna reser sig av nattbrisens smekning. Han tror att han är farlig, och det är han säkert också för de flesta andra kvinnor. Men jag är det farligaste som rör sig i natten. Snart kommer han att bli varse det. Den verkliga jakten kan börja!

Genre: skräck, vampyrer

 
Melker förlag hade i mars 2014 en vampyrnovelltävling som jag vann!

Mitt vinnande bidrag heter Nattlek och finns i antologin 9 vampyrnoveller tillsammans med de andra vinnande bidragen!

Antologin kan köpas på de flesta internetbokhandlar samt lånas på de flesta bibliotek.

https://www.elib.se/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&id=9188746461

 

Omslag-8_12

2 reaktioner på ”9 vampyrnoveller

  1. Blir väldigt nyfiken på att läsa hela, det skall kollas upp! Tack också för att du listar olika skrivartävlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s