Över en fika

Utdrag ur En kopp te med extra allt.

Luften är frostig. På blombutikens vagnar utanför gallerian trängs silverek och ljung med orange pumpor, vackra kransar med torkade blommor och frukter. En mamma i svart parkas tittar på kransarna, tar upp en och känner på den. Barnet som sitter i barnvagnen gnyr. Storebror som står bredvid stirrar på mig. Det börjar röra sig oroligt i magtrakten. Jag ler ett så vänligt leende åt barnet som jag kan och säger hej. Han fortsätter att stirra på mig som om han aldrig tidigare har sett andra människor än sin lillebror och mamma. Han rycker hårt i sin mammas jacka. Lillebror i vagnen följer sin brors exempel och stirrar också på mig nu. Mamman tittar upp och stirrar hon också på mig. Och sen gör hon en grimas. Men hon säger inget. Innan jag har nått fram till gallerians automatiska dörrar hör jag hur storebror ropar: ”Fetto!” efter mig. ”Hej Fetto!” Mamman säger inget till honom. En tystnad som säger mer än tusen ord. Jag känner att jag vill åka hem och stänga in mig i lägenheten, men jag vill så gärna få träffa Katja igen. Så jag bestämmer mig för att bita ihop och fortsätta min vandring, och hoppas att det inte händer något mer.

Min novell En kopp te med extra allt var en av de trettiotvå noveller som kom med i Ariton förlags antologi Över en fika
Utgivningen har gjorts i form av en fikarelease där de deltagande författarna har bjudit in till en fika i sina respektive städer.

Över en fika (Ariton förlag, 2014)

Kan köpas hos större internetbokhandlare som Adlibris.com och Bokus.com
http://www.adlibris.com/se/bok/over-en-fika-9789187813153
http://www.bokus.com/bok/9789187813153/over-en-fika/

Över en fika bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s