Tro, hopp & kärlek, extra allt -en helt oemotståndlig liten novellantologi

Utdrag ur min novell Affirmanation:

En vit intighet stirrar mot mig. Ett kallt, vitt helvete. En själslig snöstorm. Borta vid bordets kortända babblar handledaren på. Jag har ingen aning om vad hon egentligen säger. Övriga runt bordet ser på henne. Avvaktande. Men jag tror att få av oss verkligen lyssnar. En äldre, mager kvinna får missnöjesrynkor runt munnen. Hennes blick bakom glasögonen är skarp. Intelligent. Hennes blus är gul och det luktar cigarettrök om henne. Det kan jag känna fast hon sitter på andra sidan bordet. Trots att jag har slutat för flera månader sedan känner jag hur röksuget slår till med full kraft. Jag vill vara någon annanstans. Ute i den friska luften. Ironin är uppenbar.
”Det är viktigt att ni tror på er själva. Att ni säger till er själva varje dag: ”Jag är bra. Jag är värdefull. Jag ska snart gå runt och ta kort på er alla. Det ska ni sedan klistra i mitten av er visualiseringstavla. Runt om det ska ni sedan klistra bilder av det som ni önskar er. Det gör att sakerna ni önskar kommer till er fortare.” Hon ler och ser på oss alla, en efter en. Ingen ler tillbaka.
Jaha, det är det som vi ska ha alla tidningar till: klippa ut bilder av saker som vi önskar oss.
”Börja nu inte att klippa och klistra förrän jag har skrivit ut bilden. Ja, klippa får ni förstås, men börja inte klistra.”
”Tror du att vi är idioter, eller?” Mannen borta vid fönstret ser på kvinnan. Han sitter vid den andra kortänden, mitt emot henne. Ett kort ögonblick ser hon chockad ut. Sedan hämtar hon sig och ler mot honom.
”Absolut inte. Verkligen inte! Jan, var det väl?”
”Janne, för fan!”
”Vet ni vad vi har glömt förresten?! Namnskyltar! Tar du hand om det, Irene?”

I maj 2015 släppte Kapitel 1 förlag e-novelltantologin Tro, hopp & kärlek, extra allt -en helt oemotståndlig liten novellantologi” där min novell Affirmanation (som vann första deltävlingen av Månadens Novell i februari 2014) finns med.

Här finns noveller för de flesta smaker: en kvinnlig äventyrare, en mobbad pojke, ett hopp i en mörk värld, ungdomar på en lekplats, en satir om en kurs för arbetslösa och mycket annat! 🙂

Novellerna som ingår i antologin har skrivits av:
Elisabeth Mannerfeldt, Jens Stenman af Ekenstam, Marita Hallenberg Linkruus, Lotta Munkhammar, Ylwa Karlsson, Hanna Yinde, Kjell Åhsberg, Frida Nordvall, Mirjam Lindahl.

Novellantologin kan köpas hos alla större internetbokhandlare samt lånas på biblioteken.tro-hopp-karlek-extra-allt---en-helt-oemotstandlig-liten-novellantologi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s