Lorenzburgs Decamerone

Ett tips från Eva Ullerud https://skrivarlyan.ullerud.nu/skriv-en-novell-till-lorenzburgs-decamerone/?fbclid=IwAR0NVP2mxpjCyF5yUv57UKJqinW9XE79MwyJiRdwH4J7_dMxFdTRtyII0IU dök upp i mejlkorgen i veckan.

Lorenzburg söker bidrag till en modern Decamerone.

Så här står det bland annat på Hemsidan:

Nu kan du vara med och skriva en ny Decamerone för att få tiden att gå! Kanske vill du skriva ensam eller så deltar hela familjen i fabuleringarna. Resultatet sammanställs i en novellsamling som kommer kunna laddas ner gratis från hemsidan.

Instruktioner för dig som vill delta

Minst 5 A4-sidor och max 10 A4-sidor av text (word, open office eller liknande fil)
Genre: Fantasy eller Saga
Miljöerna i novellerna är Lorensberg, Kroppkärr och sagolandet Lorenzburg, det går bra att välja en av miljöerna eller röra sig mellan dem.
Ramberättelsen utspelar sig i sagolandet Lorenzburgs huvudstad, det spiralvridna slottet Pärlehorn. Där gömmer sig ett antal figurer undan smitta och berättar historier för att få tiden att gå. Ramberättelsen skrivs av prins Frei och utgör sammanhanget för resten av berättelserna.
Hitta på en figur som berättar historien. Det kan vara en fantasifigur eller du själv som hamnat i Slottet Pärlehorn via slumpen eller vandring längs hemliga vägar. Beskriv din berättare så tydligt som möjligt så kan vi skriva in den i ramberättelsen.
Hitta på en titel till berättelsen
Uppge namn på författaren/ författarna tydligt.
Mejla ditt bidrag till riksmarskalk@lorenzburg.org
Deadline: 20 april 2020
OBS! Detta kollektiva skrivprojekt bygger på samarbete, gemenskap och berättarglädje. Om din berättelse allt för mycket ändrar någon annans karaktär eller Lorenzburgs ramberättelse så kan vi kontakta dig och be dig skriva om delar av din novell. Med det sagt: Hoppas du ska ha roligt!

Skriv en novell till ”Lorenzburgs Decamerone”!

Lämna en kommentar